Poolissa All Stars -tasoiset mittelöt

22.5.2024

Jo lähes myyttiseksi hahmoksi nousseen vakiokisaisäntä Jukan puuttuminen illan kokoonpanosta Mikke Granlundin lailla verotti selvästi osallistujien innokkuutta illan mittelöihin. Naftaliinista kaivettu, tirehtöörin virasta jo eläkepäiville siirtynyt Kauppinen sai kuitenkin lahjottua kuusi pelaajaa ottamaan osaa kisailuihin.

Paikalla ollut biljardia seuraava yleisö ounasteli kyseessä olevan jonkin sortin All Stars -tapahtuma, sillä sen verran kovatasoiseksi kilpailut äityivät. Voittaneiden puolelta jatkotohinoihin, ja samalla semifinaaliin, taivalsivat Esa Kalela ja Lauri Kankkunen. Piikkipuolelta vauhtia hakivat puolestaan divarijyrät Ahvone ja Kauppine.

Vahvat kisat pelanneella Kankkusella oli semifinaalissa omat paikkansa, mutta kiripykälää ei vain tuntunut löytyvän riittävästi ja Ahvonen sai vietyä kilvoittelun nimiinsä 4-2 lukemin. Toisessa semifinaalissa Kauppinen hoiteli Esan melko lailla maksimisuorituksella 4-0, joten finaalista saatiin divarijyrien kohtaaminen.

Finaalipari Ahvone ja Kauppine olivat kohdanneet jo kerran aiemmin illan aikana. Tuolloin varsin tasokkaan taiston vei Kauppinen ratkaisuerässä. Ahvosella oli siis oiva paikka maistuvaan revanssiin. Alkuun rallateltiin parttirallia, välillä röpöteltiin klassisia haagi-haagi päällevetoja ja välillä seiftailtiin. Kaiken tämän jälkeen Ahvonen sai revanssilta sen mitä oli tullut hakemaan eli makean 4-2 voiton ja kirkkaimman kruunun!

Jackpotissa Skobe sai kertaalleen kiven jo keskelle seteliä, mutta harmillisesti ilman ysin säkitystä. Toinen yritys jäi puolestaan millistä kiinni. Erinomaisia olivat myös Piiparisen ja Gustafssonin koitokset, mutta hunajapurnukka jätettiin kuitenkin tällä kertaa rauhaan.

Aapelit:

Ahvone 1

Kauppinen 3