Casper Matikainen voitti EBK:n poolmestaruuden 2023

6.12.2023

EBK Poolmestaruus 2023 TOP3: 2. Jesse Särkisilta, 1. Casper Matikainen, 3. Juha Pekkarinen

EBK:n Poolmestaruus 2023 pelattiin Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12. ja mukaan osallistui 19 pelaajaa. Perinteisesti viime vuoden TOP4 sijoitettiin kaavioon ja Poolin rankingkärjen Jesse Gustafssonin ja edellisvuoden finalistin loistaessa poissaollessa koko Suomen kärki Casper Matikainen sijoitettiin oikeutetusti neljäntenä pelaajan poolin mestaruuskaavioon.

Kaavion ylälaidalta Tuomas Komi eteni aluksi vahvoilla voitoilla nykyisestä Snookermestarista Pasi Kilpivaarasta ja hallitsevasta Poolmestarista Jesse Särkisillasta 6-4 ja 6-5 voitoin eteenpäin. Tuomo Träff kuitenkin pysäytti Komin voittaneiden puolelta ja eteni 6-3 voitolla 8-cupin voittaneiden puolelle.

Esa Kalela

Casper Matikainen eteni myös odotetusti 8-cupiin puhtaalla pelillä. Eka voitti Esa Kalelasta tuli kuitenkin tiukan väännön päätteeksi 6-4. Mikko Kauppinen sen sijaan ei pystynyt laittamaan Matikaiselle kampoihin vaan joutui 1-6 numeroin lähteä hakemaan vauhtia vasemmasta laidasta.

Tomi Piiparinen oli ensimmäinen 8-cupissa, kun hän pelasi kaksi selkeää voittoa ensin Jarno Aholasta 6-2 ja sitten Pauli Wigeliuksesta 6-1. Juha Pekkarisella ei myöskään ollut sen suurempia ongelmia voittaessaan Timo Montosen ja Mikko Paajasen kummatkin 6-3 edeten neljäntenä voittaneiden puolelta 8-cupiin.

Mikko Paajanen

Pasi Kilpivaara ei antanut avaustappion haitata vaan nakutti tämän jälkeen kolme voittoa perätysten ja kahdeksan parhaan joukkoon voitoilla Pekka Räisäsestä, Timo Montosesta ja Pauli Wigeliuksesta. Vasemmalta laidalta meni jatkoon myös Esa Kalela joka pelasi todella tiukan väännön Tuomas Komin kanssa. Ratkaisu tuli vasta kontraerässä Kalelan hyväksi.

Pasi Kilpivaara

Jesse Särkisilta toipui tiukasta kontratappiosta avausottelussaan ja voitti tämän jälkeen Lauri Kankkusen ensin suoraan 6-0 ja perään Mikko Kauppisen 6-2. Komean urotyön teki myös Antti Lohikoski, kun hän pudotti aina kovan Jarno Aholan 6-5. Lohikosken cuppipaikka jäi kuitenkin haaveeksi sillä viimeisenä 8-cupiin matkasi Mikko Paajanen joka pudotti Lohikosken tiukassa taistossa 6-4.

8-CUP PELIPARIT EBK POOLMESTARUUS 2023

Tuomo Träff ja Esa Kalela. Tuomo johti ottelua jo 5-1, mutta Esa nousi takaa 5-6 johtoon. Ottelu sai arvoisensa päätöksen kontran myötä.
Casper Matikainen ja Mikko Paajanen. Matikainen kiirehtii jo reissua rapakon toiselle puolelle länsinaapuriin johon pitäisi heräillä jo viiden aikoihin aamulla. Matikainen ruiskutti 7-0 numerot Paajasesta ja ensimmäisenä semifinaaleihin.
Jesse Särkisilta ja Tomi Piiparinen. Kaksikko leipoikin koko rahan edestä ja lopulta tiukka trilleri meni viime vuoden mestarille. Eli Särkisilta semifinaaleihin lukemin 7-6.
Juha Pekkarinen ja Pasi Kilpivaara. Pekkis teki loistavaa työtä tarjotessaan kisoista Live Streamia koko kansan iloksi. Pekkis ei myöskään voivotellut peleissä vaan luukutti selkeän 7-3 voiton Kilpivaarasta.

SEMIFINAALIPARIT EBK POOLMESTARUUS 2023

Esa Kalela ja Casper Matikainen. Semien semi, molemmat tekevät aloituspartit heti alkuun. Kalela pääsi ensimmäisenä hillille, mutta Matikainen kampeaa takaa väkisin tasoihin ja lopulta ohi aivan kalkkiviivoilla tehden aloituspartin myös kontraan.
Jesse Särkisilta ja Juha Pekkarinen. "Jepster the Fishbridge" lämpenee taas juuri kun loppupelit alkaa eikä Pekkis pystynyt pidättelemään Jessen menoa. Selkeät 7-2 numerot.

PRONSSIOTTELU EBK POOLMESTARUUS 2023

Pronssiottelussa Pekkarinen ja Kalela pelasivat joidenkin mielestä jopa hieman turhahkon pronssipelin viiteen voittoon.

Juha Pekkarinen ja Esa Kalela väänsivät vielä pronssiottelusta best of nine. Ottelu alkoi selkeästi Esan komennossa hänen tehden pari aloitusparttiakin. Johdot 2-0 ja 3-1 sulivat kuitenkin, kun Pekkis tsemppasi taka-alalta ensin tasoihin ja ohi 3-5 voittoon.

Juha Pekkarinen siis pronssille! Esalta myös hyvät kisat ja yhdeksän aloitusparttia!

FINAALI EBK POOLMESTARUUS 2023

Finaalissa Jesse Särkisilta ja Casper Matikainen jotka aloittivat urakan n. 22:45

Finaalissa on usein kohdannut parivaljakko Jesse Särkisilta ja Casper Matikainen ja niin kävi myös tälläkin kertaa.

Finaali olikin melkoisen varmaa pommitusta sillä 1-1 tilanteen jälkeen nähtiin viisi aloitusparttia perätysten, kun Cappe teki 3 ja Jeppe 2. Jepen tasoitusyritys 3-4 tilanteessa epäonnistui ja koitui lopulta kohtaloksi. Cappe vei finaalin lopulta neljän aloituspartin avustamana lukemin 7-3.

EBK:n poolmestaruus 2023 TOP4:
1. Casper Matikainen
2. Jesse Särkisilta
3. Juha Pekkarinen
4. Esa Kalela

SijaNimiRG
1.Casper Matikainen20
2.Jesse Särkisilta18
3.Juha Pekkarinen16
4. Esa Kalela14
5.Tuomo Träff12
5.Mikko Paajanen12
5.Tomi Piiparinen12
5.Pasi Kilpivaara12
9.Pauli Wigelius10
9.Antti Lohikoski10
9.Tuomas Komi10
9.Mikko Kauppinen10
13.Timo Montonen6
13.Jarno Ahola6
13.Niklas Asp6
13.Lauri Kankkunen6
17.Pekka Räisänen3
17.Joni Ahola3
17.Henry Grahn DNF3
EBK Poolmestaruus 6.12.2023