Uutiset
Luotu: 15.09.2020 18:19:55 /
Muokattu: 15.09.2020 20:56:28 / Joni Ahola

Panu Pekkala nappasi kauden avausvoiton kaisassa


13 pelaajaa pärähti paikalle kaisan viikkokisoihin tänä tiistaina. Kisojen ohella puuhasteltiin myös naapuritilaan kahta lisäkaisapöytää, jotka tulevat käyttöön EBK:n 40v juhlakilpailussa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Olethan jo laittanut nimesi listaan? Voit tehdä sen täältä.

Itse kisoissa nähtiin myös uutta väriä EBK:n kisoissa, kun Espanjasta pidemmäksi aikaa Suomeen poikkeuksellisesti kotiutunut Jalo Kotinurmi tuli mukaan kisoihin. Hallitseva pyramidin Suomenmestari ja viime aikoina hyviä kaisaotteitakin esittänyt Kotinurmi joutui avauspelissään taipumaan Joni Aholalle luvuin 52-60. Kotinurmi jatkoi tästä eteenpäin kuitenkin voitokkaasti aina kolme seuraavaa kierrosta semifinaaleihin asti jossa Ahola tuli uudelleen vastaan.

Alkukierroksilla kovinta vauhtia piti Tuomas Komi joka oli myös ainoa pelaaja kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla. Tube oli kolmannella kierroksella Mikko Rantaa vastaan jo 8-57 perässä, mutta onnistui nousemaan tässä pelissä takamatkalta voittoon. Kovassa vedossa ollut Ranta paukutti 2. kierroksen ottelussa 39 sarjan ja teki Tubeakin vastaan 37. Vastikään SM-vitoseksi viikonloppuna pelannut Tube ei kuitenkaan luovuttanut vaan tykitti 40 sarjan ja nousi lopulta ohikin 57-60 voittoon pussitusrikkaassa pelissä.

Tube ei monien yllätykseksi silti selvinnyt edes semifinaaleihin asti vaan siitä piti huolen Panu Pekkala. Neljännellä kierroksella Panu johti tiukkaa trilleriä 54-36 (tai jotain). Peliaikakello lähestyi loppua ja Tube nousi takaa pienellä sarjalla ja parilla pussituksella ohi 54-59 johtoon. Viimeisellä lyöntivuorolla Pantteri upotti vielä punaisen valkoisen nakilla pussiin tasoittaen 59-59 ja moni luuli, että tässä tilanteessa mennään nyt rankkareille. Panu oli kuitenkin eri mieltä ja leipoi punaisen vielä keskelle ja voittoon. Tubelle kuitenkin balsamia haavoille pisimmällä sarjalla joka tarjosi tällä kertaa 45 tikkaria.

Kun Joni Ahola oli saanut hyydytettyä Hannu Vanhasen omassa neljännen kierroksen ottelussaan rankkareiden jälkeen 60-40, oli salilta lähtenyt jo melkein kaikki lajiharrastajat menemään. Semifinaaliparti olivat Joni Ahola vs. Jalo Kotinurmi sekä Panu Pekkala vs. Mikko Ranta. Koska Ahola-Kotinurmi-Pekkala trio oli pelannut jo alkukierroksilla pelit ristiin, tuli vääjäämättä uusintakohtaaminen ennenaikojaan.

Jalo Kotinurmi iski semifinaalin lähtöön aloituksesta 26 pisteen sarjan oppikirjamaisesti kemiläisellä 14 ja siitä pari siistiä pussitusta. Ahola vastasi tähän välittömästi 19 sarjalla ja hieman myöhemmin kuittasi 26 pisteen sarjan perään. Otteluun tuli pientä draamaa, kun PJ:llä lähti kepistään nahka ja ottelu jatkui seinäkepillä. Peliaika oli tullut jo päätökseen, kun toiseksi viimeisellä lyönnillään Joni löi käsipallosta punaisen säkkiin ja voitti ottelun 60-45. Ranta ja Pekkala pelasivat oman semifinaalinsa aina rankkareille asti jossa Panu nappasi pidemmän korren viemällä pelin nimiinsä 60-43.

Finaalissa Johnny Boyh sai revanssin Pantterista ja aloittikin ottelun napakammin menemällä jo puolittain turvalliseen 32-3 johtoon. Pantteri löi tästä eteenpäin nupit kaakkoon ja höyryt täysille eikä JB saanut pidäteltyä Panun etenemistä millään. Panu iski vuorenvarmasti tarvittavat pallot koteloon ja meni menojaan. Kauden ensimmäinen viikkokisavoitto Pantterille finaalinumeroin 60-36.

 Luettu: 86 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
16.09.2020
10:30
  Pantteri on karjahtanut!
Tube
16.09.2020
07:07
  Hienoa Pantteri, hyvin pelattu!