Uutiset
Luotu: 08.02.2018 23:37:53 / Joni Ahola
Muokattu: 08.02.2018 23:51:41 / Joni Ahola

Karamestaruus alkaa heti maaliskuussa 3.3.


EBK:n Karamestaruus 2018 alkaa tänä vuonna poikkeuksellisesti jo maaliskuussa (3.3.). Lajina tullaan pelaamaan kolmen (3) vallin karaa ilman tasoituksia (no handicap). Peliparit arvotaan perjantaina 2.3.2018 viikkokilpailujen yhteydessä, joten siihen saakka on aikaa ilmoittautua.

Tule ihmeessä mukaan: http://www.espoonbiljardikerho.com/Registration.php?id=157

Alkuvaiheessa pelataan joko kaikki kaikkia vastaan tai vastaavasti kahdessa eri lohkossa (riippuu osallistujamäärästä). Jokainen ottelu pelataan 15 karaan. Otteluissa on tasoittava lyöntivuoro, eli ottelut voivat päättyä myös tasan 15-15. Pisimmät sarjat merkataan ylös jokaisesta ottelusta (väh 4.). Ei lyöntivuororajoituksia. Aloittaja teikataan.

Kaikki pelaajat pelaavat vapaassa järjestyksessä, mutta aikataulutusta ottelumäärien suhteen on noudatettava. Lohkossa ensisijaisesti ratkaisevat yhteispisteet ja sen jälkeen keskiarvo. Voitolla kaksi (2) pistettä, tasapelillä yksi (1) piste ja häviöstä nolla (0) pistettä. Lohkojen ottelut pelataan 15 karaan ja paras yhdestä - jatkopeleissä karamäärät kasvavat.

Sarjan osallistumismaksu on 30e joka pitää maksaa pe.16.3. viikkokisoihin mennessä.
Maksun ottaa vastaan joko Joni Ahola, Tuomas Komi, Paul Figueroa tai Tuomas Niittylä (esim. viikkokisojen yhteydessä) ja sen saa maksaa toki jo etukäteen ennen pe.2.3. arvontaa.

Runkosarjalla noin 2kk aikaa ja mestari on selvillä toukokuun loppuun mennessä.
Syksyllä voidaan vaihtoehtoisesti järjestää tasoituksellinen karasarja tai 1-vallin/suoran karan sarja jos niin halutaan. Laittakaa kommenttikenttään mietteitänne.
(Ajatukset ja toiveet karamestaruus    /    karakilpailujen ideoita ja ehdotuksia)Luettu: 141 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Ajatukset ja toiveet karamestaruus 2018 sarjaan
Syksyn tai muiden karakilpailujen ideoita ja ehdotuksia
Kommentti:
 

Heggins
23.02.2018
19:15
  Jos yhteiselle peli-illalle tulee tarvetta, voi se löytyä arkipäivästä, mutta viikonloput on jo täynnä menoja seuraavien kuukausien osalta.
Jukka
23.02.2018
15:06
  Pari kommenttia:
- mestaruussarja kannattaa järjestää niin että mahdollisimman moni kiinnostunut pääsee osallistumaan. Kuitenkin koko sarjalle aikataulu max 2 kk. Ainakin 4 pelaajan loppupelit mieluiten sama päivänä tai iltana.
- 4 pelaajan lohkon voi pelata arki-iltana tai viikonloppuna, 3 kierrosta kestää noin 3-4 tuntia. Tämän voi pitää myös optiona jos pelaajille löytyy yhteinen aika.
Tube
22.02.2018
00:09
  Omat mielipiteet:
Mestaruussarja pelkkää 3-vallin karaa, toinen karasarja voidaan pelata yhdistelmänä, mikäli siihen on innostusta nykyporukan ulkopuolelta.

Alkusarja minun mielestä tiiviimmäksi, järjetöntä pelata kuuakusitolkulla kaikki kaikkia vastaan, jos 8/12 etenee tasaviivalta loppupeleihin. Alkulohko on tuolla formaatilla lähes merkityksetön ja moni pelaajista pelaa muitakin sarjoja klubilla samaan aikaan ja kilpailee useassa lajissa ympäri maata viikonloppuisin.

Eli mielummin kaksi lohkoa pidempiin voittomääriin (20) ja lv-rajoituksella (50-60) ja ilman tasoittavaa lyöntivuoroa.

Jatkolohkot on kelpo idea, mutta yhteisen viikonlopun löytäminen voi olla muiden lajien pelaajille hankalaa. Sen vuoksi olisin itse sillä kannalla, että pelaajamäärästä riippuen ristikarsintoja esim. 8 (2x4) parhaan osalta. Esim. lohkoykköset ja kakkoset pelaa ristiin pääsystä semeihin. Ottelun hävinnyt pelaa erillisen karsinnan lohkojen sijoilta 3.-4. tulleiden kanssa. eli lohkon A3 pelaa lohkon B4 vastaan karsinnan, niin että A3 saa aloitusedun ilman tasoittavaa lyöntivuoroa. Toisinpäin sama juttu, eli B3 vs. A4 ja niiden pelien voittajat pelaa sen jälkeen pääsystä semeihin noiden lohko 1 vs. 2 häviäjiä vastaan ja edelleen alkulohkon paremmin menestyneellä olisi aloitusetu ilman tasoittavaa.

Tällä formaatilla päästäisiin 1 peli/viikko tahdilla parissa kuukaudessa sarja läpi.

Itse en innostu yhdestä alkulohkosta, enkä myöskään pysty sitoutumaan yhteen tiettyyn viikonloppuun jatkopelien osalta, sillä etenkin huhti-toukokuun kisakalenteri on täynnä muutenkin.

Jukka
21.02.2018
19:50
  Tässä ehdotus vaihtoehtoisesta pelitavasta, jossa alkupelejä olisi vähemmän mutta ne pelattaisiin 20 karaan. Tämän jälkeen loput pelit pelataan aina 4 pelaajan lohkoissa, mieluiten kerralla kaikki ko. lohkon 6 peliä(3 kierrosta 2 pöydällä). Koko sarja olisi tiiviimpi ja yksittäisen pelin merkitys pienenisi jatkolohkoissa verrattuna puhtaaseen cup-systeemiin.
- alkukarsinnat pelataan 2 lohkossa, molemmissa kaikki kaikkia vastaan kukin peli 20 karaan. Jos osallistujia olisi esim. 14, niin alkulohkoissa olisi 7 pelaajaa ja jokaisella siis 6 peliä.
- yhteensä 8 parasta jatkoon - joko molemmista alkulohkoista 4 parasta tai molemmista alkulohkoista 3 parasta ja lisäksi 2 keskiarvon perusteella. Pelataan 2 kpl 4 pelaajan jatkolohkoa, joissa pelataan kaikki kaikkia vastaan. Jokaisella siis 3 peliä, yhteensä 6 peliä/lohko. 2 parasta/lohko loppupeleihin. Voi pelata vaikka yhtenä päivänä tai iltana kätevästi, sillä kaikki 4 pelaajaa voivat pelata samanaikaisesti.
- 4 pelaajan loppupelit pelataan kaikki kaikkia vastaan. Sijat 1-4 määräytyvät loppupelien yhteistuloksista.
Sauli
09.02.2018
12:47
  Tuli tosiaan Tasin kanssa puheeksi karan "klassinen kolmiottelu", johon voisimme sisällyttää suoraa, yhden ja kolmen vallin karaa(pistemäärät esim. 40-20-10). Se voisi toimia sarjan muodossa vaikka juuri kesällä ja/tai syksyllä. Meidän karailijoille nämä lyhyet lajit lienevät vieraita, mutta niiden kokeileminen voisi kuitenkin olla paitsi hauskaa myös hyödyllistä. Tiedämme, että monet maailmanluokan pelaajat osallistuvat menestyksekkäästi lyhyiden lajien kisoihin (mm. Leppens, Caudron). Lyhyet lajit opettavat 3-vallin pelaajille yllättävästi uusia asioita. Suora kara voisi kiinnostaa myös säkittäjiä. Kuka kaisailija nyt ei nakkeja hakisi? Tasoitusten määrittely voi tosin tuottaa päänvaivaa ainakin alkuvaiheessa.
Sauli
09.02.2018
12:22
  Vapaa peliajoista sopiminen on periaatteessa hyvä, mutta vaatii aika lailla säätämistä. Olisiko mahdollista antaa runkosarjan otteluille kiinteät ajankohdat jotenkin niin, että saisi kyseisinä päivinä hoideltua useamman kuin yhden matsin? Jos mennään runkosarjassa pienempiin lohkoihin, niin silloin koko lohkon voisi sopia pelattavaksi sovittuna iltana tai viikonlopun päivänä. Lohkoja varmaan tulisi 3-4 kpl.
JB
09.02.2018
01:48
  Itse tykkäsin Saulin ehdotuksesta, jos kesällä/syksyllä pelattaisiin karasarja joka voisi olla jotain muuta kuin 3-vallin karaa. Tai joku kombinaatio käy myös - miksei tasoituksellinenkin.
JB
09.02.2018
01:46
  Mielestäni runkosarjaa ei tarvitse pelata väkisin kaikki kaikkia vastaan (niin kuin aikaisemmin) vaan ihan hyvin riittää joku 5-6 peliä per alkulohko myös.